Viisi asiaa, jotka parantavat markkinointisi tehoa

myyntia lisäävät toimenpiteet

Heti alkuun tunnustus. Oheinen lista ei ole meidän keksimämme.  Mutta pöllittynäkin se on ihan kuranttia tavaraa. Pistetäänpä nämä korvan taakse hautumaan ja lähdetään uudella energialla laittamaan markkinointisuunnitelmaasi lisää potkua!

1: Mainostatko tarpeeksi?

Markkinointiviestintää tekevät kaikki yritykset, mutta ne jotka viestivät enemmän, saavat parhaiten äänensä kuuluviin. Tee markkinointisuunnitelma johon kirjaat markkinointisi toimenpiteet useammaksi kuukaudeksi etukäteen. Jos suunnitelma vaikuttaa väljältä, tiedät heti, että mainostat sattumanvaraisesti eli liian vähän.

2: Teetkö monta asiaa yhtä aikaa?

Voi olla, että mainonnan määrä ei ole ongelma, vaan se, että mainosta liian monessa kanavassa. Viestisi pirstaloituu useille kohderyhmille eikä sen teho riitä houkuttelemaan riittävästi ihanne asiakkaitasi liikkeelle. Opettele ensin yhden mainoskanava käyttö niin hyvin, että et lisäpanostuksilla saa siitä enää enempää  irti.

3: Tiedätkö mitä sinun kannattaa maksaa yhdestä asiakkaasta, liidistä tai mainosnäytöstä?

Seuraamalla markkinointipanostuksen hintaa ja sen vaikutusta myyntiisi, pystyt arvioimaan oletko ali tai ylipanostanut käyttämääsi mainoskanavaasi. Esim. AdWordsin hakusanamarkkinointia ja Facebookin mainosnäyttöjä kannattaa opetella seuraamaan, että mainosbudjettisi ei haihdu savuna ilmaan ylihinnoitellun hakusanan tai väärin valitun kohderyhmän takia.

4: Laajenna uusiin medioihin kun olet saanut yhden toimimaan

Kun olet saanut vaikkapa sähköpostilistasi avaamisprosentiksi 80%, saat tuskin siitä enempää myyntiä irti, vaikka prosentti vielä hieman kasvaisi. Silloin kannattaa tähyillä seuraavaa mainosvälinettä ja laajentaa reviiriäsi vaikkapa verkkosivusi hakusanaoptimointiin ja sisällön arvon nostamiseen.

5: Kasvatatko olemassa olevien asiakkaittesi arvoa?

Kehitä uusia tuotteita ja palveluja nykyisille asiakkaillesi. Jos et tiedä, mitä uutta he tarvitsevat, kysy. Asiakkailta kysyminen on asiakaspalvelua ja kun vilpittömästi osoitat haluavasti palvella heitä paremmin, se on parasta myyntityötä.

…Ja lisää (ihan älyttömästi lisää) viiden kohdan markkinointivinkkejä löydät kun vain kirjoitat hakusanoiksi ”5 mistakes that stop”